Improvizovani mini studio

Sada ću vam pokazati kako sam ja improvizovao mini studio u svojoj sobi. Koštao me je manje od 1000 dinara. A super sam se igrao sa njim. Ujedno je i zabavan i koristan jer možete da vršite eksperimente sa različitim vrstama svetlosti. Rezultati su vrlo zanimljivi.

Bojice
Bojice

Baterija
Baterija

Motor
Motor

Bojice
Bojice

Bojice
Bojice

Zippo
Zippo

Primere fotografija koje vidite u ovom članku snimljene su u tom studiju. Verovali ili ne scena je osvetljena sa dve kineske lampe od 150 dinara sa običnim sijalicama od 100w, možda i slabije. Na lampe sam dodao paus papir da bi dobio difuzno svetlo. Kao podlogu za snimanje sam koristio plastičnu tablu koja je služila kao poklopac stare plafonjere. Tabla je mlečno bela i glatka što je kao rezultat dalo lepe refleksije. Lampe su bile raspoređene sa leve i desne strane. Imao sam po sredini još jednu pomoćnu stonu lampu sa tzv. štedljivom sijalicom.

Igrao sam se malo sa različitim uglovima i položajima svetlosti. Fotografisao sam sitnice koje sam imao pri ruci. I sam sam se iznenadio rezultatima. Evo i par fotografija “iza scene”. Na njima možete da vidite kako je jednostavno napraviti sve ovo.

Leva strana
Leva strana
Desna strana
Desna strana
Kompletna scena
Kompletna scena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">