iPhone 5 i Samsung Galaxy S3 za 0 dinara

Ovo nije reklama za neki skupi postpaid paket. Ovo je savet kako da od svog starog telefona napravite novi.

Ja sam to isprobao sa Samsung Galaxy S i Apple iPhone 3GS. Galaxy je stigao sa fabrčkim Android-om Froyo 2.2.3 a iPhone sa iOS 4. Da li je potrebno investirati dodatan novac za nove verzije telefona? Naravno da ne!

Apple iOS 6U trenutku kda sam dobio iPhone, Apple je već tada zvanično izbacio update na iOS 5 koji se preko iTunes-a instalira veoma jednostavno. Pretpostavljam da Apple ne brine za prodaju novih modela iPhone-a i zato omogućava korisnicima da osveže starije modele telefona. Petnaestak dana nakon izlaska iPhone 5 modela na isti način već mogu da isprobavam šta nam donosi iOS 6 a ne moram da kupujem novi skupi iPhone.

Android 4.1 Jelly BeanZa razliku od iPhone-a osvežavanje Galaxy-ja je trajalo malo duže jer opcija za osvežavanju u telefonu i program Kies nikada, kod mene, nisu proradili kako treba. A i da su radili dobio bi samo osveženje na Gingerbread 2.3.6. Pretpostavljam da Samsung na taj način izbegava da ugrozi prodaju svojih novijih modela Galaxy-ja 2 i 3. Onda sam uz dosta guglanja i pokušaja prvo instalirao Samsungov Value Pack koji mi je na Galaxy-ju doneo Gingerbread 2.3.6 i to je već bilo solidno osveženje. Uz još više googlanja i pokušaja uspeo sam da instaliram prvo Ice Cream Sandwich 4.0.1 a odmah zatim i Jelly Bean 4.1.1. a ne moram da kupujem novi skupi Galaxy. Pretpostavljam da na isti način možete da osvežite i druge brendove telefona.

Za iPhone sam potrošio 30 do 40 minuta. Toliko sam čekao da iTunes odradi posao. Za Galaxy sam potrošio dva solidna popodneva. Prvo popodne da “rutujem” i instaliram Gingerbread, drugo popodne da instaliram novi recovery mod i instaliram prvo Ice Cream Sandwich pa odmah zatim i Jelly Bean.

Sve u svemu, vreme ipak košta pa i nije sve tako besplatno, ali ipak sam potrošio 0 dinara. I nisam morao da kupujem telefone sa mega-giga i ultra turbo quad-core mogućnostima da bi uživao u najnovijim verzijama softvera.

Dodatne informacije:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <pre lang="" line="" escaped="" cssfile="">